10 remedii creative
Ţi se întâmplă des să fii trist(ă), obosit(ă), iritat(ă) sau pur şi simplu să nu ai chef de nimic?
 
Sunt stări în care petrecem uneori prea mult timp în loc să ne bucurăm de viaţă.
 
Există multe moduri de a ne schimba stare în bine: putem citi o carte despre dezvoltare personală, putem vorbi cu o persoană apropiată sau putem asculta muzică.
 
Totuşi uneori aceste soluţii nu sunt suficiente şi ne este greu să ieşim din mocirla gândurilor negre.
 
Cel mai rapid şi eficient mod de a trece peste emoţiile negative este să ne zgâlţâim puţin sistemul, să ne smulgem din acea stare cu putere.
 
Cum facem asta? Ne folosim imaginaţia şi umorul! Vom fi întotdeauna motivaţi mai uşor de lucrurile amuzante – şi la urma urmei dezvoltarea personală chiar poate fi distractivă dacă vrem!
 
În continuare vă prezint 10 moduri de a vă schimba starea rapid şi garantat (multe din ele, aplicate cu alţii de faţă, le vor schimba şi lor starea):
 
1. Sări pe loc – cât de sus poţi. Este cel mai simplu lucru pe care poţi să-l faci pentru a te energiza; şi e la îndemână în orice situaţie!
 
2. Aleargă câteva ture în jurul blocului/casei tale sau în jurul clădirii unde lucrezi. Dacă te întreabă cineva de ce faci asta, spune-i că te aleargă un dulău fantomă – şi că bănuieşti că este câinele din Baskerville.
 
3. Pune-ţi căştile şi pretinde că eşti la karaoke. Cântă cât de tare şi fals poţi!
 
4. Uită-te la un filmuleţ amuzant şi încearcă să imiţi personajele. Mai jos ai un exemplu de la care poţi începe:
 

 
5. Citeşte citate motivaţionale Dar nu oricum – spune-le cu voce tare, foloseşte gesturi energice şi bate din palme! Când ne implicăm tot corpul, credem mai mult în ceea ce spunem.
 
6. Apucă-te cu o mână de o ureche şi alta de nas şi imită cântecul unui cuc. Sau orice pasăre vrei tu. Dacă îţi plac mai mult alte animale, cu atât mai bine!
 
7. Toarnă-ţi în cap un pahar cu apă rece. Atenţie – asta nu înseamnă să te clăteşti pe faţă cu apă, ci să-ţi verşi un pahar exact deasupra capului!
 
8. Pune o melodie energică şi dansează ca şi cum nimeni nu te-ar vedea. Pentru o schimbare de stare rapidă, încearcă să dansezi cât mai ciudat – clipul de mai jos te va ajuta:
 

 
9. Dă un telefon pe care ţi-era frică să-l dai. De exemplu: fost/fostă iubit(ă), soacră, prieten bun cu care te-ai certat, client dificil. Spune-i cât de mult îl apreciezi – vei avea de câştigat de 2 ori: îţi schimbi şi starea, îţi îmbunătăţeşti şi relaţia cu acea persoană!
 
10. Ţipă în gura mare, cât poţi de tare: ”În sfârşit am scăpat de starea asta proastă!!”
 
 
Poate crezi că am pus aceste exerciţii în glumă – îţi garantez că ele chiar au efect: îţi pot schimba starea imediat.
 
Dar cel mai bine convinge-te singur(ă), pune-le în practică! Atenţie – o stare negativă nu înseamnă doar supărare sau tristeţe, înseamnă şi plicitiseală. Aşa că vei avea destule ocazii să testezi aceste exerciţii.
 
Ştiu cu certitudine că şi voi, cei care citiţi acest articol sunteţi persoane foarte creative!
 
Aşa că aştept comentariile voastre pentru alte moduri şi remedii de a ieşi cât mai repede şi cât mai original din diverse dispoziţii proaste 🙂
 
 

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments