3-dovezi-ca-romanii-sunt-fenomenali
Cine a auzit de acea expresie „avem o ţară frumoasă, păcat că e locuită”?
Prin acest articol mi-am propus să vin cu o nouă expresie, de data aceasta adevărată: „Avem o ţară frumoasă, din fericire este locuită de oameni fenomenali!”
 

Am fost de curând la evenimentul Business Days unde am avut onoarea să asist la discursurile ţinute de 3 români, aflaţi în momente diferite ale vieţii, oameni care au atins şi au depăşit excelenţa în domeniile lor.
 

Primul român remarcabil despre care voi vorbi are 79 de ani şi este unul din cei mai mari actori ai noştri. A jucat în sute de piese, a avut peste 70 de roluri în film şi a fost profesor la Universitatea de Teatru şi Film din Bucureşti.
 

Mircea-AlbulescuMaestrul Mircea Albulescu a hipnotizat întreaga sală prin prezenţa lui magnetică.
 
Fiecare cuvânt care pornea de pe buzele sale ne atingea direct sufletul şi am simţit un lucru fascinant: o sală de sute de oameni vibrează în acelaşi timp ca un singur om.
 

Ne-a vorbit despre multe lucruri, printre care şi dragostea lui de-o viaţă: teatrul radiofonic, singurul tip de teatru unde fiecare spectator vede altceva.
 
Concluzia discursului său a fost simplă: e necesar să vrei. Acesta este cel mai important lucru.
 
La sfârşit publicul s-a ridicat în picioare şi l-a aplaudat în rânduri repetate, chiar şi după ce părăsise scena. Avem români de o valoare inestimabilă. Şi avem şi români care ştiu să-i aprecieze.
 
 

Al doilea român care m-a impresionat a fost Alex Găvan. În vârstă de 31 de ani, Alex este alpinist, fotograf şi speaker motivaţional, promotor al urcării celor mai înalte vârfuri din lume fără oxigen şi fără şerpaşi.
 
A escaladat 5 vârfuri „optmiare”, adică peste 8000m: Cho Oyu-8201m (2006, a doua ascensiune românească), Gasherbrum 1-8068m (2007, prima ascensiune românească), Makalu-8463m (2008, prima ascensiune românească), Manaslu-8156m (2011, a doua ascensiune românească) şi Shisha Pangma-8027m (2013, prima ascensiune românească).
 

Alex-GavanAlex ne-a povestit despre ultima lui expediţie din Tibet, vârful Shisha Pangma – 8027m, fiind primul român care atinge acest vârf.
 
La coborâre, nu şi-a putut găsi drumul din cauza unei furtuni, şi a fost nevoit să înnopteze în aer liber, pe munte, săpându-şi gropi în zăpadă. În mod normal nimeni nu supravieţuieşte noaptea la acea altitudine, dar Alex a trăit să ne spună povestea – o poţi citi aici.
 

Unul din cele mai intense momente din discursul lui a fost atunci când ne-a arătat un filmuleţ făcut pe vârf – am văzut persoane în public cărora le-au dat lacrimile.
 
Rămâi întotdeauna fără glas în faţa oamenilor care realizează lucruri aparent imposibile.
 
 
Al treilea român, Ionuţ Budişteanu, are 20 ani şi a fost numit „geniul din Vâlcea”.
 
A câştigat premiul întâi, în valoare de 75.000 de dolari, la Târgul Internaţional de ştiinţă Intel, pentru conceptul său de automobil care se conduce singur.
 

Ionut-BudisteanuIonuţ este un tânăr care te surprinde cu încrederea şi charisma lui pe care o arată pe scenă.
 
A fost premiat la numeroase concursuri internaţionale de informatică pentru tineri. În ultimii ani a dezvoltat o pasiune şi pentru partea de hardware – are acasă un mic laborator în valoare de 5000 euro în care poate produce 80% din toate dispozitivele electronice.
 

Ionuţ ne-a arătat că se poate şi în România – la iniţiativa lui statul va oferi 20 de burse a câte 15.000 euro pentru tinerii care rămân la studii în ţară.
 

Şi ne poate reprezenta cu succes şi în afara ţării: a fost inclus pe locul 7 în clasamentul celor mai influenţi tineri din lume în 2013, surclasând-o pe fiica preşedintelui american Barack Obama şi pe cântăreţul Justin Bieber.
 
Aceşti români ne-au demonstrat încă o dată că o singură persoană poate face o diferenţă imensă prin talent, muncă, pasiune şi mai ales credinţa că se poate.
 
 
Data viitoare când vezi ceva care nu îţi place în ţara ta, sau când auzi o ştire despre românii din străinătatea care ne strică imaginea, aminteşte-ţi de acei români care au făcut şi încă fac lucruri extraordinare.
 
Şi ţine minte că România este reprezentată în primul rând de valorile sale, nu de exemplele negative. Orice ţară are şi personalităţi şi uscături, dar ştii de ce în alte cazuri auzim mai mult despre ceea ce este frumos în acea ţară?
 

Pentru că oamenii de acolo se concentrează pe ceea ce este bun!
 

Dacă vrei să amplifici şi tu lucrurile şi oamenii extraordinari din România, dă mai departe acest articol şi bucură-te de faptul că te-ai născut aici!
 

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments