Vrei să treci peste frica de vorbit în public sau să te îmbunătăţeşti ca speaker? Cea mai importantă condiţie este ca această dorinţă să nu fie scopul tău principal.
Cum vine asta? Urmăreşte filmarea de mai sus şi vei afla..
 
Am ţinut acest discurs în cadrul grupului de suport Speakers’ Arena pentru a invita la acţiune pe cei care vor să-şi învingă teama de a vorbi în public. Nu este nevoie de foarte mult timp pentru a obţine rezultate prin discursurile noastre, dacă pornim cu anumite informaţii şi mentalităţi.
 
Asta nu înseamnă că nu trebuie să practici foarte mult pentru a deveni cu adevărat bun! Dar dacă ne dăm seama că putem ţine discursuri de impact de la început, nu vom mai fi aşa intimidaţi şi vom avea curajul să incepem.
 
În ultimul timp am asistat la foarte multe discursuri, iar cei care le ţineau făceau acest lucru pentru prima oară în viaţă (dacă nu punem la socoteală lucrarea de diplomă:) Rezultatele erau amestecate, iar unii reveneau şi făceau aceleaşi greşeli.
 
Dar am fost plăcut surprins să văd oameni care s-au îmbunătăţit vizibil doar după câteva discursuri. Iar unii dintre ei au devenit excelenţi după 4-5 participări la Speakers’ Arena!

Atunci am realizat că sunt anumite lucruri pe care le-au făcut aceşti oameni pentru a avea rezultate aşa de rapide şi puternice.
 
Am descoperit 7 factori pe care ii consider esenţiali pentru a avea rezultate în cel mai scurt timp:
 
1. Urmăreşte alţi speakeri buni
2. Educă-te (aici găseşti una din cele mai eficiente cărţi despre public speaking)
3. Fii pasionat de subiectul tău!
4. Repetă
5. Foloseşte din plin feedback-ul
6. Exersează ceva nou de fiecare dată
7. …
 
…al şaptelea factor este cel mai important, îl veţi vedea în filmarea de mai sus.
 
Dar cel mai frumos lucru este că puteţi veni să practicaţi aceste lucruri la grupul nostru de suport, Speakers’ Arena
 
„Poţi să vorbeşti bine dacă limba ta poate livra mesajul din inima ta” — John Ford

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments