9-carti-pe-care-sa-nu-le-citestiDa, ai citit bine titlul. În acest articol voi vorbi despre 6 cărţi pe care să NU le citeşti, cel puţin nu în orice condiţii.

Titlul foarte lung al acestui articol ar suna astfel: „6 cărţi pe care să nu le citeşti decât dacă eşti dispus să aplici ceea ce înveţi şi/sau dacă eşti deschis la perspective care să-ţi schimbe radical modul de gândire.”

În primul rând, dacă le citeşti fără să acţionezi, există o mare şansă să-ţi facă mai mult rău.

Pentru că mai întâi îţi vor sări în ochi beneficiile pe care le promit (o viaţă mai bună, mai mult timp, relaţii mai bune, un management mai bun al banilor etc.). Dar aceste lucruri vin după mai mult timp de implementare intensă a principiilor descrise, şi mai mult te vor frustra dacă nu pui în practică.

Al doilea motiv pentru care am scris în titlu să nu le citeşti este faptul că îţi vor pune la îndoială anumite convingeri pe care le ai.

Asta înseamnă că e posibil să te enerveze, să-ţi dea insomnii şi dureri de cap, sau în cel mai rău caz, să determine o schimbare în gândirea ta care să-ţi îmbunătăţească viaţa radical! 🙂

Aşa că gândeşte-te bine înainte de a le comanda:

 
1. Începe cu ce nu-ţi place, de Brian Tracy

O carte subţire, care ne prezintă 21 de principii simple şi punctuale despre managementul timpului. Sună plictisitor? Timpul este de fapt viaţa ta, care se scurge pe măsură ce citeşti aceste rânduri. Aşa că optimizarea lui înseamnă de fapt să îţi trăieşti viaţa mai bine, mai intens, mai semnificativ.

Deşi are un preţ mic, e o carte inestimabilă dacă introduci în rutina ta zilnică ceea ce te învaţă.
Cumpara cartea

 
 
2. O viață nouă în 7 zile, de Paul McKenna

„Dacă nu-ți iei viața în propriile mâini, altcineva o va face în locul tău.”

Cu toții suntem de acord că e bine să fim responsabili, dar foarte puțini oameni își asumă ceea ce se întâmplă în viața lor în proporție de 100%.

Paul McKenna ne oferă în această carte instrumente foarte pragmatice pentru a ne îmbunătăți în toate aspectele.
Cumpara cartea

 
 
3. Dincolo de vârf, de Zig Ziglar


Prima lectură îți va trezi o speranță realistă și îți va da curaj. La a doua și a treia lectură vei începe să obții rezultate.

Pentru a ajunge dincolo de vârf, va fi o călătorie dificilă, plină de suișuri și coborâșuri, așa că nu cumpăra această carte decât dacă ești gata să aplici metoda lui Zig Ziglar de a-ți atinge visurile.
Cumpara cartea

 
 
4. Transformare financiară totală, de Dave Ramsey

Dave Ramsey a dezvoltat un sistem unic de a scăpa de datorii şi de a prospera financiar. Cu ajutorul acestui ghid, el a a ajutat oameni din toată lumea să-şi câştige independeţa financiară.

Daca ai probleme cu banii nu trebuie decât să urmezi consecvent etapele descrise în această carte. Schimbarea nu este deloc uşoară şi trebuie susţinută intens, pe parcursul unui proces ce poate dura de la câteva luni la câţiva ani.
Cumpara cartea

 
 
5. Săptămâna de lucru de 4 ore, de Tim Ferriss

O carte care a stârnit multe valuri, pentru că te învaţă cum să îţi eficientizezi munca şi să-ţi delegi task-urile în aşa fel încât să munceşti doar 4 ore pe stăptămână şi să câştigi foarte bine, iar în restul timpului să te bucuri de viaţă.

Ciudat? Scandalos? Absurd? Hai să-ţi dau un citat reprezentativ pentru carte: “a fi ocupat este o formă de lene – gândire leneşă şi acţiune fără discernământ”.
Cumpara cartea

 
 
6. Cum să faci dragoste tot timpul

O carte excepţională care ne arată care sunt cele 4 mari greşeli în dragoste şi cum să avem relaţii remarcabile în care să ne cultivăm dragostea permanent.

Lucrul care îmi place cel mai mult la Barbara de Angelis este că priveşte relaţiile şi din punctul de vedere al femeilor şi din cel al bărbaţilor, fără a lua partea, ci încercând să le înţeleagă şi să le împace perspectivele diferite.
Cumpara cartea

 
 
În finalul acestui articol, te invit să împărtăşeşti cu noi ce cărţi de acest gen ai citit şi mai ales ce cărţi ai folosit, care dintre ele ţi-au schimbat modul de gândire şi cum te-au ajutat să-ţi îmbunătăţeşti viaţa.
 

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments