Acest lucru este imposibil
 

”Briliantele nu sunt nimic altceva decât bucăţi de cărbune care s-au ţinut de treabă”

 
– Malcom S. Forbes
 
 
Te-ai întrebat vreodată, după o perioadă în care nimic nu a mers cum trebuie, dacă nu e cumva momentul să-ţi abandonezi visul?
 
Te-ai gândit dacă ai talentul necesar, dacă nu îţi lipsesc anumite calităţi sau poate pur şi simplu nu eşti persoana menită să reuşească?
 
Înainte să treci mai departe, uită-te la acest filmuleţ – îţi va schimba perspectiva asupra eşecului:
 
 

 
Ce au avut în plus aceşti oameni faţă de restul?
 
Este clar că la început nu au avut parte de susţinere, şi orice om obişnuit ar fi gândit în acele momente că nici măcar nu au talent.
Dar au avut ceva mult mai important decât talent sau recunoaştere: credinţa că vor reuşi şi perseverenţa de a continua după ce au eşuat.
 
Pentru mulţi oameni, perseverenţa este cheia succesului. Pentru că dacă vrem să realizăm ceva cu adevărat deosebit, la început va fi necesar să greşim de multe ori. Cei care înţeleg că tocmai prin aceste experienţe ajungem la performanţă, vor continua până când vor apărea şi rezultatele.
 
Totul sună foarte frumos şi motivant până aici, dar de unde ştim dacă insistăm pentru scopul potrivit pentru noi?
 
Dacă perseverăm pentru un ideal care ne dăunează pe termen lung, şi de fapt avem altă vocaţie care ne-ar face fericiţi?

 
Eu cred că perseverenţa este bună atunci când suntem cu adevărat aliniaţi cu ţelul nostru. Am învăţat că este greşit să abandonăm, să nu ne lăsăm niciodată.
 
Dar dacă renunţăm la ceva cu care nu rezonăm, poate fi cea mai bună decizie, pentru că astfel putem să găsim şi să realizăm ceea ce ne împlineşte!
 
Pentru a putea descoperi dacă suntem pe calea cea bună pentru a continua, cel mai uşor este să ne punem cât mai multe întrebări. Mai jos am scris o serie de întrebări, la care sunt sigur că vei adăuga întrebările tale specifice obiectivului pe care îl urmăreşti:
 
• Câtă pasiune ai pentru activitatea la care lucrezi?
• Cât de mult de simţi împlinit(ă) de aceasta?
• Cât de bine se potriveşte visul tău cu valorile tale cele mai importante?
• Ce efecte are asupra vieţii tale acţiunea către ţelul tău? Cum îţi influenţează timpul, relaţiile, finanţele şi de fapt toate aspectele vieţii tale?
• În ce mod îi afectează pe cei din jurul tău?
 
Dacă eşti mulţumit(ă) de răspunsul la aceste întrebări, atunci perseverenţa te va duce foarte departe.
 
Uneori va fi nevoie să-ţi schimbi abordarea, să te adaptezi şi să regândeşti planul de acţiune. Astfel, va fi doar o chestiune de timp – mai devreme sau mai târziu rezultatele vor veni, inevitabil.
 
Şi pentru că auzim de la mulţi că ‘asta nu se poate la noi în ţară’ sau ‘e imposibil ca tu să ai succes în acest domeniu’, o să îţi spun şi eu un lucru ce este imposibil.
 
Este imposibil să nu reuşeşti atâta timp cât continui să crezi şi să acţionezi pentru scopul tău!
 
 

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments