20140821_130337

„Tati, e adevărat ca frumusețea vine din interior?”

„Nu, acesta e doar un lucru pe care îl spun oamenii urâți”

Așa îi spunea fiului său avocatul interpretat de Jim Carrey în filmul „Mincinosul mincinoșilor”. Băiatul își dorise ca de ziua lui tatăl său să nu mai poată minți și ca prin minune, dorința lui se adeverise. Afirmația de mai sus era adevărul gol-goluț, rostit de infamul avocat.

Eu voi începe acest articol spunându-ți că sunt perfect de acord cu faptul ca frumusețea nu vine din interior..

..cel puțin nu întotdeauna. Deoarece oamenii nu îi permit mereu să se manifeste.

 
Adevărul este de fapt că în orice om există o frumusețe strălucitoare. Voi repeta: în ORICE om există o frumusețe strălucitoare, de cele mai multe ori adormită.

Chiar și în indivizii cu cel mai groaznic comportament. Chiar și în politicieni 🙂

Iar atunci când o persoană eliberează această frumusețe, se vede imediat și în afară.

Și aici nu mă refer la niște standarde sociale rigide care măsoară frumusețea după grosimea buzelor, simetria feței sau distanța dintre nas și gura.

Ai remarcat vreodată doi îndrăgostiți topiți unul după celălalt? Ai observat un copil care primește cadoul mult visat? Sau un om în vârstă care se bucură jucandu-se cu nepoții lui?

Câtă frumusețe radiază acești oameni în astfel de momente, indiferent de aspectul lor fizic, vârsta sau starea lor de sănătate?

 
Frumusețea vine în primul rand din starea interioară a unei persoane. Dacă nu mă crezi, uită-te la un fotomodel în depresie.

Cum poți avea mai multa frumusețe? Simplu! Trăiește mai multe momente de bucurie, abandonează emoțiile negative care te uratesc și da-ti voie sa strălucești din interior!

Cum poți fi și mai frumos/frumoasă?

Ajuta-i pe ceilalți sa-și descopere frumusețea de care poate nici nu sunt conștienți!

Atunci când te încăpățânezi sa crezi că există ceva frumos chiar și în omul cu un comportament foarte urât, se va întâmpla ceva miraculos: acesta va începe sa vadă acea sclipire înăuntrul lui.

La unii oameni acest lucru se va întâmpla repede, la alții va dura destul de mult. Dar tocmai în asta stă măiestria ta: rabdarea și insistența de a vedea ceva bun acolo unde nimeni nu a avut curajul să vadă.

În final, te indemn să te uiți în oglindă și sa privești dincolo de condiționarea socială, dincolo de riduri și farduri, și să îți admiri acea frumusețe dinăuntrul tău.

 

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments