Să cumperi cadoul potrivit este întotdeauna o provocare. Mai ales atunci când vrei să oferi unei persoane speciale ceva de care să se bucure cu adevărat.
 
Acest articol reprezintă continuarea listei de cadouri pentru pasionaţii de dezvoltare personală – îţi recomand să citeşti şi primele 8 idei.
 
Pentru fiecare categorie de mai jos, am dat un link afiliat către site-uri online cu oferte foarte bune. Atunci când vei cumpăra, eu voi câştiga un mic procent din profitul comerciantului, pe care îl voi folosi pentru a creşte acest site.
 
1. Training online
 
Preview-aweberInternetul ne oferă avantajul imens de a participa la cursuri şi training-uri online. Putem vedea trainerul, putem interacţiona cu el în cazul formatului webinar şi putem schimba idei cu ceilalţi participanţi prin forumuri şi grupuri de discuţii.
 
Îţi recomand training-ul meu online de public speaking despre cum să prezinți cu impact în orice situație când te afli în fața unei audiențe.
 
2. Agendă
 
Unul din cele mai productive obiceiuri ale unui om care este pasionat de dezvoltarea sa personală este scrisul. O agendă este esenţială pentru organizare, pentru notiţe luate la traininguri.
 
agendaDar cel mai puternic mod de a folosi o agendă este pentru a-ţi scrie obiectivele personale. Majoritatea cred că „ştiu” ce îşi doresc, dar scrierea unui scop este primul pas în atingerea lui.
 
Eu mă uit şi acum cu plăcere în colecţia mea de agende, pe obiectivele şi notiţele pe care le-am luat în ultimii ani – mă ajută foarte mult să văd ce visuri aveam atunci şi cum am evoluat.
 
3. Instrumente de scris premium
 
set_instrumente_scris_premiumDacă tot am vorbit de cei pasionaţi de scris, le poţi oferi încă ceva deosebit.
 
Un set de instrumente de scris premium transmite faptul că ceea ce scrii este cu adevărat important – cu acest cadou vei face pe cineva să se simtă cu adevărat special.
 
 
4. Panou din plută pentru visurile tale
 
panou_plutaUn „vision board” sau „dream chart” reprezintă un panou pe care îţi lipeşti poze cu toate visurile şi lucrurile pe care ţi le doreşti, apoi îl pui într-un loc unde îl poţi vedea cât mai mult pe parcursul zilei.
 
Simplul fapt că ai în faţa ochilor foarte mult timp dorinţele tale cele mai mari te va ajuta să te concentrezi pe ceea ce vrei (şi nu asupra lipsurilor) şi să acţionezi din ce în ce mai mult pentru a atragerea lor.
 
5. Bicicletă
 
bicicletaAm observat cu satisfacţie că în ultimul timp mişcarea a devenit o modă, mai ales alergarea şi biciclismul. O bicicletă este un cadou perfect pentru că are nenumărate avantaje:
 
– îţi menţii forma fizică
– protejezi mediul înconjurător
– ajungi mai repede în trafic aglomerat
– îţi faci o gramadă de prieteni biciclişti!

 
6. Puşculiţă
 
Obiceiul de a strânge bani este prima acţiune pentru independenţa ta financiară. Sau cum spunea George S. Clason în celebra carte „Cel mai bogat om din Babilon”, plăteşte-te pe tine însuţi.
 
pusculitaCei mai bogaţi oameni spun să depozitezi cel puţin 10% din venitul tău lunar într-un cont de care nu te poţi atinge.
 
În plus, T. Harv Eker recomandă în „Secretele minţii de milionar să mai pui zilnic bani într-un borcan (sau o puşculiţă), indiferent de sumă. De ce? Pentru că suntem fiinţe conduse de obişnuinţe şi astfel îţi vei crea un obicei foarte puternic ce te va ajuta în viitor.
 
7. Filme motivaţionale
 
Filmele ne pot inspira, ne pot îndruma şi ne pot face să acţionăm, pentru că de cele mai multe ori ne identificăm cu eroul principal. În timp ce le vizionăm, trecem prin stările şi dificultăţile prin care trec actorii, iar spre final ajungem să credem că şi noi suntem de neoprit.
 
Aici ai o listă de 101 de filme motivaţionale, iar mai jos poţi găsi o colecţie impresionantă de dvd-uri la preţuri foarte accesibile:
 
filme-motivationale
 
8. Învaţă-l să zboare!
 
Un cadou inedit poate fi un zbor cu parapanta sau un salt cu paraşuta sau un zbor cu un avion de 2 persoane. Faptul că ne învingem o teamă şi facem un lucru care ni se părea foarte dificil (sau imposibil) ne va ajuta să ne creştem încrederea în noi şi să ne dăm seama că avem un potenţial nelimitat.
 
Îţi urez să ai spor la cumpărături şi dacă mai ai alte idei pentru cadouri de acest gen te rog să adaugi un comentariu mai jos.
 
 

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments