cine-te-vede-atunci-cand-esti-singurVreau să te rog să-mi răspunzi sincer la câteva întrebări, poţi să ai încredere că nu ne aude nimeni.
 
Ţi s-a întâmplat vreodată să te îmbraci cu o haină ruptă în casă pentru că nu te vedea nimeni?
 
Ai păstrat vreodată lucrurile bune pentru ocazii?
 
Ai primit un cadou frumos şi în loc să-l foloseşti ţi-ai spus că aştepţi prilejul potrivit să-l inaugurezi?
 
Ai în acest moment lucruri stricate în locuinţa ta pe care le ţii doar pentru că presupui că le vei mai folosi cândva?

 
Mi-am dat seama că făceam şi eu aceste lucruri atunci când am fost la un seminar despre prosperitate. În plus, am realizat că păstram întotdeauna mâncarea mai bună pentru sfârşitul mesei şi de cele mai multe ori eram prea sătul când ajungeam la ea.
 
Ce mesaj transmit de fapt toate acestea?
Că nu suntem suficient de buni pentru a ne acorda lucruri frumoase..
 
Imaginează-ţi că ai face aceste lucruri pentru copilul, partenerul tău, sau o persoană care îţi este foarte dragă. I-ai zice să poarte lucruri uzate doar pentru că nu ieşiţi cu un prilej special? I-ai oferi un cadou şi i-ai spune imediat după aceea că „e păcat” să-l poarte acum, mai bine să-l păstreze pentru aniversarea viitoare?
 
Felul în care ne comportăm în orice situaţie cu noi înşine ne spune cât de mult ne apreciem. În momentul în care ne privăm de lucrurile şi experienţele de calitate, ne transmitem de fapt următorul mesaj: “Tu nu meriţi prea mult, aşa că aşteaptă o situaţie sau o altă persoană care să merite”
 
Soluţia este foarte simplă: arată-ţi că te valorezi prin felul în care te tratezi în fiecare zi, în fiecare aspect!
 
• Aruncă sau repară lucrurile stricate. Nu păstra nici un obiect care nu este frumos, util, sau care nu are o valoare sentimentală specială. În cartea „Cele 7 legi spirituale ale prosperităţii”, Randy Gage ne spune să creăm un vid în viaţa noastră pentru a permite lucrurilor bune să vină.
 
• Îmbracă-te cât mai des cu hainele tale cele mai bune (bineînţeles având grijă să se potrivească situaţiei – dacă te duci la alergat vei purta cele mai bune haine sport pe care le ai).
 
• Nu mai păstra lucrurile de calitate pentru zile importante – TU eşti important(ă), nu ocaziile!
 
• Fă-ţi ordine şi curăţenie în casă, la birou şi în maşină. Aşa îţi vei transmite că eşti o persoană excelentă – pentru că meriţi să locuieşti şi să lucrezi într-un mediu excelent.
 
De fapt tot ceea ce vezi, accepţi şi păstrezi în jurul tău determină măsura în care te apreciezi. Viaţa ta de zi cu zi reprezintă vision board-ul tău (ştiu că poate suna ciudat, apasă pe link pentru explicaţia detaliată).
 
Apreciază-ţi mai mult timpul: în momentul în care îţi alegi oamenii şi locurile în care îţi vei petrece ziua, întreabă-te dacă te ajută să fii o persoană mai bună.
 
Fii atent(ă) la ceea ce vorbeşti zi de zi – ce spune despre tine faptul că îi critici sau îi bârfeşti pe cei din jurul tău? Vorbeşte despre ceilalţi exact aşa cum ai vrea să vorbească ei despre tine.
 
Şi cel mai important: valorează-te atât de mult încât să-ţi alegi gânduri de calitate. Surprinde momentul în care te autocritici şi schimbă acele gânduri cu ceea ce îţi doreşti să ai în viaţa ta.
 
Atunci când te-ai îmbrăcat prost în casă, sau când ai păstrat lucrurile bune pentru o zi cu soare, sau când ţi-ai creat scenarii negative în cap, poate că ţi-ai spus: “Nu contează. La urma urmei, cine mă vede?”
 
Tu te vezi, în orice moment. Şi te valorezi foarte mult şi pe baza acestor lucruri.
 
 
În ultima săptămână am schimbat foarte multe lucruri în viaţa mea – am făcut curat şi ordine în toată casa, am aruncat lucrurile care erau rupte sau pe care nu le mai foloseam şi am început să fiu atent la gândurile mele legate de felul în care mă apreciez.
 
Şi am fost uimit să decopăr că am început să mă simt mult mai bine şi să fiu mult mai productiv; o dată cu aceste acţiuni am simţit că îmi creşte energia şi respectul faţă de mine însumi!
 
Provocarea pe care ţi-o adresez în acest articol este foarte simplă şi sunt convins că te va ajuta să te simţi extraordinar:
 
Fă un lucru deosebit pentru tine care îţi va demonstra că te apreciezi foarte mult!
 
Poate fi un cadou, o şedinţă de masaj, împlinirea unui vis de pe bucket list, sau pur şi simplu îţi poţi lua o zi liberă pentru a te relaxa 🙂
 
Vino şi tu cu idei inedite, te invit să le scrii mai jos într-un comentariu!
 
 

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments