Sursa: flickr, licenta aici

Sursa: flickr, licenta aici

Se spune că după ce Albert Einstein le-a dat un test dificil la fizică unor studenţi de la universitatea Princeton, unul din asistenţii săi l-a întrebat cu uimire: „Doctore Eistein, nu aţi dat aceleaşi subiecte şi anul trecut acestor studenţi?”

Einstein a aprobat: „E adevărat, am dat exact acelaşi test anul trecut.”

Asistentul şi-a făcut curaj şi a continuat: „De ce aţi dat aceleaşi subiecte 2 ani la rând?”

La care Eistein a răspuns: „Deoarece, în ultimul an, răspunsurile s-au schimbat.”
 

Pe vremuri, cunoştinţele reprezentau putere. Acum informaţiile sunt peste tot, accesibile tuturor, într-o cantitate prea mare. Şi cresc exponenţial.

În ziua de azi, puterea este dată de capacitatea de a selecta informaţia potrivită, de a învăţa continuu, şi cel mai important – de faptul că aplici aceste informaţii pentru a obţine rezultatele pe care ţi le doreşti.

Rapiditatea de a asimila şi sintetiza cunoştinţele te pune cu un pas înaintea celor care studiază luni sau ani întregi.

Totul se schimbă din ce în ce mai repede, aşa că cei care vor să rămână în vârf în domeniul lor au nevoie să îşi hrănească permanent mintea cu idei noi.
 

De aceea am ales să prezint 3 metode testate personal de mine, prin care să devii mai inteligent într-un timp foarte scurt.

Acum probabil că te vei întreba: „Ce înseamnă că voi deveni mai inteligent? Cu ce mă va ajuta această inteligenţă în viaţa reală?”

Este un fapt din ce în ce mai cunoscut că există mai multe tipuri de inteligenţă. Din păcate, inteligenţa noastră a fost evaluată doar pe baza abilităţilor noastre verbale, matematice şi cel mult vizualo-spaţiale, dacă ne gândim la testele IQ.

Dar sunt cunoscute cel puţin 10 tipuri de inteligenţă, iată doar o clasificare din multe altele: inteligenţa verbală, inteligenţa matematică, inteligenţa fizică, inteligenţa muzicală, inteligenţa vizualo-spaţială, inteligenţa socială, inteligenţa intrapersonală, inteligenţa antreprenorială, inteligenţa intuitivă, inteligenţa abstractă.

Într-un studiu al organizaţiei Gallup, au fost intervievaţi 1500 de bărbaţi şi femei de succes. În viziunea lor, inteligenţa nu este reprezentată de anumite rezultate obţinute în şcoală, ci de modul de a acţiona. Pentru ei, inteligenţa este abilitatea de a elimina sistematic acele activităţi care consumă timpul şi nu îi ajută să îşi atingă ţelurile.

 
Cele 3 unelte de mai jos te vor ajuta să elimini neesenţialul şi să economiseşti foarte mult timp, astfel vei putea face ceea ce îţi place cu adevărat:

1. Cursuri şi training-uri
Castiga incredere prin Public Speaking

Cineva m-a întrebat mai demult: de ce să merg la un training sau un curs de dezvoltare personală, când aş putea citi mai multe cărţi din domeniu?

Un training bun îţi oferă mult mai mult decât ai crede. Primeşti ani buni din experienţa trainer-ului, precum şi nenumărate cărţi şi cursuri pe care el le-a condensat în câteva ore sau zile.

În plus, înveţi experimentând, cel mai eficient mod de a asimila. Iar faptul că ai în jurul tău colegi participanţi care practică odată cu tine te va ajuta să ai rezultate şi mai rapide.

Pentru a-ţi dezvolta cel puţin 3 tipuri de inteligenţe, îţi recomand trainingul nostru „Cea mai răsplătită inteligență”:

  • Inteligenţa verbală – interacţionezi şi te conectezi la nivel profund cu ceilalţi participanţi;
  • Inteligenţa socială – înveți și aplici cele mai eficace metode pentru a-ți crește abilitățile sociale
  • Inteligenţa intrapresonală (abilitatea de a fi conştient de tine însuţi) – îţi creşti încrederea în propriile forţe şi te cunoşti mai bine.

 

2. Fotocitirea
72-citate-inspirationale-despre-carti

Cum ar fi să citeşti o carte în jumătate de oră?

Dacă te-ai entuziasmat citind întrebarea de mai sus, vreau să te mai întreb ceva: de ce ai vrea să faci acest lucru? Ce ar însemna asta pentru tine, ce ai face cu această abilitate?

În fotocitire, porneşti întotdeauna de la un scop precis pentru care vrei să citeşti o carte.

Fotocitirea este o tehnică care a fost folosită de mari speakeri şi autori precum Anthony Robbins, T.Harv Eker, Jack Canfield, Brian Tracy şi mulţi alţii.

Pe lângă faptul că ai acces la volume enorme de informaţii într-un timp record, fotocitirea îţi dezvoltă intuiţia şi capacitatea de a memora, pentru că informaţiile se descarcă direct în subconştient.

Pentru o descriere mai pe larg, citeşte aici experienţa mea pe care am avut-o la cursul de photoreading.

 
3. Blinkist
blinkist

Ai vrea să poţi parcurge esenţa unei cărţi în mai puţin de 15 minute? 🙂

Ţi-ar plăcea ca cineva să facă rezumate de câteva pagini, cu ideile principale, din cele mai cunoscute cărţi din domeniul dezvoltării personale, afaceri, psihologie, sau orice alte volume de non-ficţiune?

Cât ar valora această colecţie, având în vedere că acei oameni adaugă lunar noi rezumate din ultimele cărţi apărute?

Acest lucru a fost pus în practică de site-ul Blinkist, pentru doar 5 dolari pe lună.

Blinkist spune că serviciul lor nu îşi doreşte să înlocuiască cititul cărţilor, ci să ajute oamenii să aleagă cărţile potrivite. După ce citeşti un rezumat, îţi poţi lua informaţia necesară (fără să mai citeşti cartea), sau poţi decide că merită să cumperi cartea.

Sunt fascinat de colecţia lor şi modul în care sunt prezentate. Dacă până acum dimineaţa citeam în jumătate de oră câteva capitole dintr-o carte, acum citesc rezumatul câtorva cărţi în aceeaşi perioadă de timp.

Fiecare carte are la început un sumar care te ajută să decizi dacă vrei sau nu să citeşti acel rezumat: despre ce este cartea şi pentru cine este cartea, cine ar trebui s-o citească.

Ultima pagină rezumă esenţialul, oferind ideea cheie şi punctele principale – este ca şi cum ai citi o carte cu pixul în mână şi apoi ai reciti-o pentru a extrage ce este mai important.

Imaginează-ţi cât timp economiseşti şi cât de preţioase sunt aceste rezumate, care îţi oferă pe tavă esenţa cărţilor.

Te poţi înregistra aici pentru a primi acces gratuit la Blinkist pentru 3 zile.
 

Aştept să-mi spui mai jos într-un comentariu ce instrumente foloseşti tu pentru a-ţi creşte inteligenţa (oricare din cele 10 🙂 şi ce scurtături ai descoperit pentru a învăţa cât mai rapid.

 

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments