Sursa: flickr, licenta aici

Sursa foto: flickr, licenta aici

Ţi-ai dorit vreodată să găseşti o persoană care să-ţi arate scurtăturile în viaţă, fără să mai dai tu cu capul de pragul de sus?

Ai vrea ca cineva să te înveţe secretele relaţiilor, tainele finanţelor sau cele mai bune practici ale meseriei tale?

Cum ar fi dacă ai avea îndrumarea unui om cu foarte multă experienţă?

Pentru a progresa rapid în orice domeniu, ai nevoie de un mentor care să-ţi arate calea cea mai bună – astfel vei scuti nenumărate greşeli şi ani de muncă intensă.

Dar totuşi unde găseşti un mentor?

E foarte simplu: caută în primul rând printre cunoştinţele din jurul tău!

Oricine poate fi un mentor, dacă are abilităţi bune într-un anumit domeniu. Ne închipuim că mentorii sunt doar acele persoane care au un succes enorm şi de care nu ne putem apropia, iar în tot acest timp avem lângă noi oameni obişnuiţi care au cunoştinţe şi talente neobişnuite, în anumite nişe.

 

În fiecare moment al vieţii tale poţi beneficia de cunoştinţele şi experienţa cuiva care este mai bun decât tine


În ultimele luni am muncit foarte mult pentru a pregăti un training legat de relaţionare şi abilităţi sociale. Pe lângă cărţile citite şi cursurile la care am participat, mi-am dat seama că am o sursă extrem de preţioasă de documentare: câţiva din prietenii mei care sunt foarte sociabili!

Aşa că m-am întâlnit cu ei la o cafea şi am început să-i întreb despre felul în care văd ei relaţiile cu ceilalţi. Nu erau nici traineri, nici psihologi, nici experţi care au studiat ani întregi această temă, dar aveau un talent deosebit de a socializa şi de a-şi crea relaţii cu oricine!

Am aflat nişte lucruri extraordinare de la ei, pe care nu le-am citit în nicio carte – mai ales metaforele pe care le foloseau în mintea lor când întâlneau oameni noi. Spre exemplu, un prieten foarte bun mi-a spus că pentru el, orice om este ca un spectacol – abia aşteaptă să-l cunoască pentru a vedea ce este în spatele cortinei.

 
De fapt, acesta este modul prin care programarea neuro-lingvistică (NLP) a scos la iveală ceea ce fac oamenii de succes, pentru a duplica rezultatele lor. Se numeşte modelare, şi totul pleacă de la presupunerea că pentru fiecare lucru bine făcut există o strategie, o reţetă specifică.

Nu ai nevoie să îl întrebi pe amicul tău cum să realizezi un anumit lucru. De multe ori, acesta nu cunoaşte paşii exacţi – îţi va spune că totul îi vine natural şi îi este greu să explice. Dar îi poţi scoate la iveală strategiile prin întrebări bine adresate.

Îl poţi întreba ce gândeşte despre subiect, ce îşi imaginează atunci când face un anumit lucru, ce îşi spune înainte de a performa sau cum se simte în momentul în care are succes.

Anthony Robbins povesteşte despre perioada în care a lucrat pentru armata americană pentru a antrena soldaţi care urmau să dea un test de trăgători de elită. Deşi nu avea nicio idee despre arme, a cerut să aibă o discuţie cu cel mai bun trăgător. După ce i-a pus anumite întrebări şi a aflat strategiile acestuia, le-a putut da mai departe celorlalţi soldaţi şi toţi au trecut testul având calificative mai mari ca niciodată (iar cei care erau deja experţi au reuşit să stabilească noi recorduri).

În cartea lui „Putere nemărginită” poţi găsi o reţetă pentru a extrage pas cu pas strategia unei persoane, pentru orice abilitate.

 

Cum ajungem la oamenii care sunt foarte ocupaţi, persoane publice sau importante


Brian Tracy recomandă să abordezi astfel de persoane cu întrebări cheie, la care ai nevoie de răspunsuri pentru a te ajuta cu decizii în viaţa ta personală sau în cariera ta actuală.

Deşi ni se par inabordabili, cei mai mulţi oameni de succes sunt mai deschişi decât crezi şi se bucură să-i poată ajuta pe cei care sunt la început, deoarece acest lucru le va da un sentiment de importanţă dar şi de contribuţie.

Am observat acest lucru atunci când i-am luat un interviu unui speaker extraordinar din Marea Britanie. Apoi l-am cunoscut la un eveniment live şi după ce am descoperit că avem valori asemănătoare, a devenit mentorul meu.

Dacă întâlneşti un astfel de om, ai nevoie să creezi o anumită chimie – să găseşti ceva care să-ţi placă la acea persoană, să vadă că o respecţi şi în acelaşi timp să te simţi confortabil cu ea.

Apoi ai nevoie să faci un lucru ce reprezintă cheia dezvoltării relaţiei cu acea persoană – pentru a afla acest lucru, îţi recomand să citeşti cartea lui Brian Tracy „Schimbând gândirea, îţi schimbi viaţa”.

Şi tocmai ai aflat un mod la îndemâna oricui de a obţine cei mai buni mentori: citind cărţi!

Ai făcut-o până acum, dar poate nu ţi-ai dat seama că deşi nu îi cunoşti, poţi obţine cele mai bune sfaturi de la mari oameni de afaceri sau de la personalităţi celebre. De cele mai multe ori există posibilitatea să găseşti în cărţile lor răspunsuri exacte la problemele tale, pentru că aproape toţi avem provocări asemănătoare.

 

Fii şi tu mentor pentru alţii!

Un mod foarte rapid de a crește este să fii şi tu mentor pentru cei care au nevoie. Mai mult ca sigur că ai fost în trecut pentru unii şi e foarte probabil să fii chiar acum, fără să îţi dai seama.

Poţi fi mentor pentru cineva într-o anumită nişă unde ai mai multă experienţă sau cunoştinţe avansate. De exemplu, dacă eşti un bun la tenis, poţi fi mentor pentru o persoană mai în vârstă ca tine, cu mai mult succes decât tine în aproape orice domeniu. Dar care nu ştie să joace tenis 🙂

În final, îţi spun un secret: atunci când eşti mentor, dacă eşti deschis, poţi să înveţi la fel de mult ca cel pe care îl mentorezi.

Deşi pare că o persoană este înţeleaptă şi cealaltă doar ascultă, într-o conversaţie profundă e greu să-ţi dai seama cine este cuţitul şi cine este piatra.

Putem învăţa atât de multe lucruri cât trăim, de la oricine, condiţia fiind să ne punem mereu întrebarea „Ce pot învăţa azi?”
 
De exemplu, eu învăţ foarte multe din comentariile pe care le adaugă cititorii acestui site la fiecare articol.
Aşa că te invit şi pe tine să comentezi în căsuţa de mai jos, să ne spui care a fost experienţa ta ca mentor şi discipol şi care este modul tău de a învăţa.

 

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments