Un principiu foarte simplu spune că dacă nu folosești ceva, îl vei pierde în cele din urmă.

Ca un mușchi care se atrofiază din cauza lipsei de efort fizic.

În acest articol vom vorbi despre ceea ce credem noi că sunt „defecte” și ceea ce credem că sunt „calități”, atunci când vine vorba de persoana noastră.

Fiecare dintre noi este unic și acest lucru ne facem să fim frumoși cu adevărat.

Și atunci de ce nu folosim din plin ceea ce avem?

 
Pentru că ne este teamă. Și de cele mai multe ori ne este rușine că avem aceste temeri.

Pentru că nu ne cunoaștem punctele forte. Și e foarte greu să folosești ceea ce nu știi că ai.

De aceea cel mai bun lucru pe care poți să-l faci este să experimentezi mai multe activități, să te duci la training-uri și să îți dai voie să încerci cât mai multe domenii.

Și în cele din urmă, motivul cel mai grav pentru care nu ne folosim calitățile: credem că sunt defecte.

E ca și cum ai avea un Ferrari de care te plângi că nu poți să cari legume în el, sau că nu poți să urci borduri înalte. Și nu ți-ai dat seama niciodată ce viteză poate prinde, pentru că ești prea ocupat(ă) să îi invidiezi pe ceilalți care au dubițe.

De ce se întâmplă asta?

Deoarece înghițim standardele sociale și prejudecățile celorlalți fără să le punem sub semnul întrebării.

 
De fapt, aproape orice trăsătură de caracter pe care o avem poate fi folosită în avantajul nostru, dacă o analizăm cu atenție.

Ai un comportament vulcanic care poate îi deranjează uneori pe ceilalți? Folosește-ți energia pentru a trece peste obstacole, această îndârjire este excelentă când nu o îndrepți către oameni, ci către provocări.

Ești o persoană liniștită, care nu este atât de vorbăreață și ai impresia că ar trebui să fii mai ”sociabil(ă)”? Află că te poți conecta mult mai profund cu cei din jurul tău, chiar dacă nu ești așa de bun(ă) în conversații superficiale.

Acest caz din urmă se întâmplă mai des în societatea noastră, înclinată spre valorile artificiale americane, iar aici au cel mai mult de suferit oamenii care sunt introvertiți.

Dacă ești în acestă categorie, te invit să participi la un webinar gratuit despre inteligență socială și încredere în sine, pe care l-am denumit sugestiv:

”DA, SUNT O PERSOANĂ INTROVERTITĂ. NU, ACEST LUCRU NU ESTE UN DEFECT.”
 

Sursa: Wikipedia

Sursa foto: Wikipedia

În final, urmărește filmul de mai sus pentru a vedea o poveste reală despre o femeie pentru care ignorarea calităților a însemnat irosirea a zeci de ani din viață în care puteau să creeze lucruri fenomenale.

A avut de mică o pasiune.. pictura. Dar familia i-a spus că este o fată de fermieri și va lucra tot într-o fermă. Această preconcepție a costat-o trei sferturi din viață.

Ce credeți că s-a întâmplat cu ea?

Dincolo de o simplă poveste motivațională, viața acestei femei ne poate influența dacă ne adresăm o întrebare care poate schimba totul. Urmărește filmul de mai sus pentru a descoperi despre ce este vorba.

 

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments