de-ce-aceste-5-carti-te-vor-ajuta-sa-devii-cel-mai-bun-tuCum ar fi dacă ai afla că nu vei obţine niciodată ceea ce îţi doreşti în viaţă?
 
T. Harv Eker spune în cartea „Secretele minţii de milionar” o poveste care ne ajută să înţelegem mai bine de ce nu avem şi nu facem ceea ce ne dorim:
 
Imaginează-ţi că intri cu un copil de 5 ani într-un magazin de îngheţată. Acolo îi comanzi copilului un cornet cu o singură cupă de îngheţată. În timp ce ieşiţi din magazin, puştiul scapă din greşeală cupa de îngheţată pe jos şi începe să plângă. Bineînţeles că te întorci să îi cumperi altă îngheţată.
 
De data aceasta, copilul observă un afiş frumos colorat pe care apare un cornet cu 3 cupe de îngheţată. Cel mic începe să bată din picior şi să ţipe entuziasmat: „Vreau cu 3 de data asta!”
 
Întrebarea este: „I-ai cumpăra copilului un cornet cu 3 cupe?”. Sunt convins că eşti o persoană darnică, şi că ai vrea să-i oferi prichindelului ceea ce îşi doreşte. Dar după ce cântăresc problema câteva momente, cei mai mulţi răspund că nu ar cumpăra o îngheţată de 3 ori mai mare, din moment ce puştiul nu a fost în stare să ţină în mână nici măcar o cupă.
 
Vrei mai mult în relaţii, pe plan financiar, profesional, sau în orice alt domeniu? Învaţă mai întâi cum să-ţi creşti cupa pentru a ţine mai multe, fii TU mai bun(ă) înainte de toate!
 
Am selectat 5 cărţi excelente, care te vor ajuta să-ţi dezvolţi încrederea în tine. De asemenea îţi vor oferi metode foarte eficiente şi uşor de aplicat pentru a prelua controlul vieţii tale. Abia apoi vei putea jongla cu mai multe cupe fără să le scapi 😉
 
1. Descoperă forţa din tine de Anthony Robbins
 
O carte plină de aplicaţii practice, concepută ca un sistem care vă poate schimba viaţa.
Unul dintre cei mai mari traineri din lume, Tony Robbins ne învaţă cum să preluăm controlul vieţii noastre, începând cu emoţiile şi continuând cu relaţiile, domeniul financiar, corpul fizic şi managementul timpului.
 
Ce îmi place cel mai mult la această carte este faptul că nu e făcută doar să o citeşti – aproape în fiecare capitol există exerciţii, spaţii lăsate pentru a fi completate precum şi provocări inedite.
 
 
2. Psiho-cibernetica de Maxwell Maltz
 
Dr Maltz era un chirurg estetician care a observat că după ce înlătura de pe corpurile oamenilor cicatricile, aceştia aveau nevoie şi de o vindecare a cicatricilor emoţionale, de o operaţie asupra imaginii de sine.
 
Cartea face o analogie între creier şi mecanismele cibernetice, arătându-ne cum ne putem programa pentru succes. Îţi recomand această carte dacă vrei să-ţi schimbi convingerile, să-ţi creşti imaginea de sine şi să ai performanţe ridicate în viaţa ta personală.
 
 
3. Poţi să-ţi vindeci viaţa de Louise L. Hay
 
Din păcate majoritatea oamenilor nu se acceptă şi nu se iubesc suficient de mult.
Cartea porneşte de la o premisă întâlnită şi la alţi autori (cum ar fi Valeriu Popa): orice boală sau afecţiune fizică are cauze emoţionale.
 
Dacă lucrăm cu noi înşine pentru a curăţa vechile convingeri negative, ne vom elibera şi de problemele fizice. Include şi un dicţionar al cauzelor pentru fiecare boală, precum şi noul mod de gândire pentru vindecare.
Poţi să o cumperi online aici.
 
 
4. Relaţiile şi legea atracţiei de Esther şi Jerry Hicks
 
Indiferent dacă tu crezi sau nu în legea atracţiei, această carte vine cu nişte mentalităţi care te pot ajuta foarte mult.
 
Ne dorim ca ceilalţi să fie cum vrem noi, iar când vedem că nu sunt aşa, ne supărăm pe ei şi devenim victime. Cartea ne îndrumă să conştientizăm faptul că tocmai diferenţele dintre noi ne ajută să creştem.
 
În momentul în care îţi dai seama că doar tu eşti responsabil(ă) de ceea ce se întâmplă în viaţa ta, vei înceta să-i mai schimbi pe ceilalţi şi vei începe să cultivi armonia cu tine însuţi.
Aici poţi comanda cartea online.
 
 
5. Câştigă acum încredere în tine de Paul McKenna
 
O carte simplă şi la obiect, despre cum să-ţi creşti cât mai rapid încrederea în propriile forţe. Ce mi-a plăcut în mod deosebit este că include şi un CD de programare mentală în lectura marelui Victor Rebengiuc.
 
Paul McKenna face o distincţie foarte interesantă între orgoliu şi sinele autentic. Cartea conţine exerciţii la sfârştiul fiecărui capitol, majoritatea inspirate din programarea neuro-lingvistică, pe care le poţi aplica foarte uşor.
 
 
Sunt convins că aceste cărţi te vor ajuta să creşti foarte mult, însă doar dacă le foloseşti ca pe nişte manuale pentru viaţă, ele nu sunt simple lecturi de relaxare.
 
Şi pe măsură ce te dezvolţi, vei vedea cum se schimbă şi lucrurile în jurul tău. Poţi avea şi poţi face orice, important este să începi cu tine.
 
 

„Asigură-te că nu te duci la ocean cu o linguriţă. Măcar ia o găleată, să nu râdă copiii de tine” ~ Jim Rohn

 

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments