Brian-Tracy-BucurestiIeri mi-am împlinit un vis: l-am văzut vorbind şi l-am cunoscut în persoană pe Brian Tracy, adus în România de Loránd Soares Szász.

Brian Tracy este celebru ca autor, speaker, trainer, şi business coach internaţional, fiind cunoscut în mod special pentru rezultatele lui în vânzări şi productivitate. Dar cel mai relevant lucru pe care îl pot spune despre el este că a schimbat viaţa a milioane de oameni prin programele lui de business şi dezvoltare personală – îi poţi găsi cărţile aici.

 
Provine dintr-o familie săracă şi primul lui job a fost spălător de vase, o slujbă care îi asigura un pat murdar şi mâncarea necesară pentru a trăi.

Apoi s-a angajat ca vânzător comis-voiajor, şi deşi muncea de dimineaţa până seara, abia reuşea să vândă suficiente produse pentru a supravieţiui. Totul s-a schimbat când a cunoscut un coleg care muncea mult mai puţin, era mult mai bine plătit şi avea o viaţă fericită pe aproape toate planurile.

Astfel a început să se întrebe de ce unii oameni au succes şi alţii rămân mereu codaşi. De aceea l-a rugat pe colegul lui să-i spună ce făcea diferit. Imediat după ce a aflat, a început să aplice ceea ce învăţase şi în acelaşi timp să studieze zilnic cărţi şi programe de vânzări. Nu a trecut foarte mult până când a ajuns cel mai bine plătit vânzător din companie.

Acesta a fost începutul carierei lui ca trainer şi coach, pentru că şi-a dat seama că oricine poate învăţa orice, dacă îi modelează pe cei mai buni şi aplică perseverent anumite principii.

 Dragos Stoian si Brian Tracy
Dacă ar fi să caracterizez evenimentul de ieri cu un singur cuvânt, aş spune „electrizant”

Organizarea a fost excelentă, şi pe această cale îi mulţumesc în mod special Mădălinei Petrean de la Events Design.

Brian Tracy are o energie fenomenală şi un optimism pe care îl emană prin toţi porii – te molipseşte imediat.

Are 70 de ani şi tocmai a avut o operaţie complicată la coloana vertebrală (de aceea stătea pe scaun pe scenă). Şi cu toate acestea, a vorbit o zi întreagă fără să arate semne de oboseală, după ce avusese o conferinţă asemănătoare cu 2 zile în urmă la Cluj!

M-am uitat foarte atent şi la public: ne-a atins pe toţi cu pasiunea şi energia lui. A primit în orice pauză pe cei care vroiau să facă poze şi autografe şi i-a salutat pe fiecare în parte, cu o căldură şi un zâmbet care transmiteau o iubire nemăsurată faţă de oameni.

Am notat foarte mult şi am plecat cu o tonă de strategii, dar mai ales cu teme pe care am început deja să le pun în practică!

Din toate acestea, cea mai valoroasă mi s-a părut formula de 1000% pentru succes, prin care îţi poţi multiplica de 10 ori venitul, în 10 ani. Brian Tracy a creat această formulă după experienţa lui proprie, şi a predat-o cu succes multor oameni de afaceri, dintre care unii şi-au mărit de 10 ori venitul chiar în 5 ani.

Nu este vorba de succes peste noapte, ci de garanţia că dacă aplici anumite principii şi acţionezi zi de zi, vei ajunge inevitabil la succes.
 

Iată formula de 1000% pentru succes:

1. Trezeşte-te devreme în fiecare zi şi citeşte timp de 30-60 de minute cărţi şi materiale din domeniul tău.

2. Scrie-ţi cele mai importante 10 obiective pe un caiet, apoi rescrie-le zilnic, la timpul prezent, fără să te uiţi la ce ai scris în ziua anterioară.

Acest lucru te va forţa să îţi aminteşti ce e cu adevărat important pentru tine. În unele zile o să scrii lucruri diferite, pentru că dorinţele tale se vor modifica în timp, pe măsură ce te maturizezi şi capeţi experienţă de viaţă.

3. Planifică fiecare zi în avans – scrie-ţi lista cu activităţile pe care vrei să le faci, cu o seară înainte.

4. Alege activităţile prioritare din acea listă şi concentrează-te permanent pe cel mai valoros mod de a-ţi petrece timpul.

5. Ascultă programe audio educaţionale sau motivaţionale în maşină sau la căşti, în timp ce călătoreşti prin oraş zilnic.

Dacă faci asta timp de un an, ceea ce ai ascultat va fi echivalentul programei predată în câţiva ani la o facultate. De aceea, Brian Tracy spune să-ţi transformi maşina într-o „universitate pe roţi” (poţi să faci asta şi pe bicicletă sau în mijloacele de transport în comun:)

6. După fiecare experienţă, adresează-ţi 2 întrebări:

√ Ce am făcut bine? (te va forţa să găseşti partea bună şi astfel să te motivezi pozitiv);
√ Ce aş face diferit data viitoare? (îţi va permite să îţi corectezi neajunsurile şi să te perfecţionezi, fără presiunea autocriticii).

7. Tratează pe fiecare om pe care îl întâlneşti ca şi cum ar fi cea mai importantă persoană din lume – pentru că cineva care relaţionează bine cu ceilalţi va fi întotdeauna respectat, recomandat şi căutat.

 

De ce este Brian Tracy unul din cei mai buni speakeri şi traineri din lume?

Pentru că pe lângă rezultatele lui de top, pune oamenii pe primul loc şi îşi doreşte cu adevărat să-i ajute. De fapt, ne-a spus că asta e motivaţia lui primară pentru ceea ce face – să asculte acele cuvinte pe care le-a auzit de atâtea ori: „Mi-ai schimbat viaţa, m-ai făcut un om bogat” (pe toate planurile).

Te las cu ideea cea mai valoroasă care mi-a rămas întipărită în minte după acest eveniment:

Investiţia cea mai rentabilă este cea pe care o faci în educaţia ta, pentru că dacă aplici ceea ce înveţi în mod constant şi disciplinat, vei câştiga în viitor de 10-20 de ori mai mult decât banii pe care i-ai cheltuit pe acele cursuri, cărţi sau programe.

Brian Tracy şi cei care au fost antrenaţi de el sunt dovada vie a acestui lucru.

 

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments