dezvoltarea-personala-e-o-pierdere-de-timpÎţi aminteşti când ai citit prima carte sau ai văzut primul film despre dezvoltare personală sau motivaţie?
 
Pentru mine a fost „Forţa gândirii pozitive” de Norman Vincent Peale, şi s-a întâmplat cu peste 10 ani în urmă. Eram foarte entuziasmat şi îmi închipuiam că toate problemele mele s-au rezolvat pentru că de acum încolo voi gândi pozitiv 🙂
 
Din păcate, rezultatele nu au fost cele aşteptate..
 
Cu toate acestea am continuat să citesc cărţi, să ascult programe audio şi să particip la traininguri despre cum să te dezvolţi pentru a fi mai bun, pentru a avea succes în viaţă. Atitudinea mi se schimbase puţin în bine, dar viaţa mea nu era mult mai diferită şi nici nu obţineam prea mult din ceea ce îmi propuneam.
 
Şi atunci am început să mă îndoiesc de puterea materialelor de dezvoltare personală.
 
Am vorbit şi cu alţi prieteni care au descoperit cărţile şi programele motivaţionale. Au avut o evoluţie similară – la început au experimentat o schimbare în bine, dar nu au ajuns să îşi îndeplinească ţelurile şi apoi s-au frustrat.
 
De aceea m-am întrebat: dacă aceste lucruri sunt doar o pierdere de timp?
Eram gata să renunţ la îmbunătăţirea mea şi să concluzionez că nu pot mai mult şi că trebuie să mă resemnez cu faptul că nu voi fi şi nu voi avea ce îmi doresc..
 
 
Însă acum câţiva ani am trecut printr-o întâmplare fericită, care m-a făcut să mă întorc la dezvoltarea personală: am fost concediat!
 
De ce o consider fericită? Pentru că m-a făcut să mă întreb „Eu ce fac acum cu viaţa mea?” Şi chiar după ce mi-am găsit un nou job, întrebarea a rămas şi nu mi-am găsit liniştea până nu am găsit răspunsul.
 
Astfel am revenit la cărţi, materiale video şi workshopuri live. Diferenţa e că de această dată am aplicat consecvent majoritatea lucurilor pe care le învăţam şi am fost uimit de rezultate! Şi pentru prima oară în viaţă am început să-mi trăiesc visul, să fac ceea ce îmi place cu adevărat.
 
Dezvoltarea personală nu funcţionează pentru că de cele mai multe ori oamenii nu aplică ceea ce învaţă sau aplică prea rar.
 
E interesant că unele persoane care merg la seminarii şi traininguri aşteaptă ca trainerii să-i schimbe pe ei. Din păcate nu funcţionează aşa!
 
Ai nevoie de 3 lucruri pentru a folosi cu adevărat ceea ce înveţi şi experimentezi în programe şi traininguri de dezvoltare personală:
 
1. Să iei o decizie.
 
Să decizi că nu te vei mai mulţumi cu puţin, că vei face şi vei avea ceea ce meriţi.
Tony Robbins spune că o decizie este ca o incizie. E nevoie să tai în carne vie, să renunţi la obiceiurile vechi, la confort şi la temeri. În momentul în care ai luat o decizie fermă, excluzi complet orice altă posibilitate.
 
O decizie adevărată se măsoară prin faptul că treci la acţiune imediat. Aşa că după ce ai decis, alege o acţiune, oricât de mică şi pune-o în practică fără să mai stai pe gânduri!
 
2. Să-ţi creezi obiceiul de a acţiona.
 
Primul pas este să te decizi şi să aplici practic, dar dacă nu îţi creezi deprinderea de a acţiona, vei fi luat curând de iureşul problemelor cotidiene. Din punctul meu de vedere, lipsa consecvenţei este motivul principal pentru care nu ajugem la rezultate.
Cel mai uşor mod de a-ţi crea un obicei este să începi dimineaţa cu o acţiune, pe care s-o legi de un obicei deja existent – cum ar fi spălatul pe dinţi sau duşul.
 
3. Stai lângă oameni care aplică aceste lucruri
 
Înconjoară-te de oameni care se îmbunătăţesc permanent şi care te vor susţine. Vei întâmpina multe probleme în călătoria ta spre excelenţă, şi în acele momente ajutorul şi suportul acestora vor fi nepreţuite.
 
 
Dacă o aplici cu adevărat, dezvoltarea personală poate avea un impact fenomenal.
 
Mie mi-a schimbat viaţa total şi am convingerea că oricine îşi poate atinge visurile şi poate fi cel mai bun, dacă ia o decizie şi acţionează în mod consecvent, indiferent de circumstanţe.
 

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments