Sursa foto: Riccardo Cuppini, licenta aici

Sursa foto: flickr, licenta aici


 

Fie vom găsi o cale, fie vom face una – Hannibal

 
 
Am o mare rugăminte: în timp ce vei citi acest articol, observă cu atenţie ce gânduri îţi apar în minte. Dacă simţi vreo rezistenţă faţă de conceptele prezentate, nu te lupta cu ea şi treci mai departe.
 
Apoi la sfârşit întreabă-te:
„Dar dacă ceea ce am citit este adevărat şi am pierdut atâtea oportunităţi până acum? Cum ar fi dacă aş putea să pun în aplicare modul de gândire din articol pentru a face în sfârşit ceea ce îmi place cu adevărat?”
 
În articolul precedent, am văzut împreună care sunt cele 9 motive care te împiedică să-ţi trăieşti visul.
 
Chiar şi atunci când treci peste aceste obstacole, uneori încă îţi vine greu să crezi că poţi găsi o cale de a face ceea ce te pasionează.
 
Din punctul meu de vedere, cel mai puternic lucru pe care îl poţi folosi în acest caz este credinţa că vei reuşi. Indiferent de circumstanţe, indiferent de provocări, indiferent de vârstă, sex, educaţie sau orice altceva.
 
Înainte să trecem mai departe, vreau să te întreb: ce este imposibil pe această lume?
 
Avem atâtea exemple de oameni care au dărâmat recorduri şi mituri în sport.
Oameni cu dizabilităţi fizice majore (cum ar fi celebrul Nick Vujicik) practică sporturi extreme, aleargă maratoane şi ţin discursuri care motivează milioane de oameni.
Persoane care au trăit în adăposturi pentru nevoiaşi ajung mari actori şi îi ajută pe cei care au fost în necazuri asemănătoare.
 
Şi totuşi cum putem să ne urmăm visul dacă nu vedem nicio cale în acest moment?
 
 
Îmi amintesc de primul meu vis – acea pasiune pentru care simţi că eşti născut. În liceu am intrat într-o trupă de actori amatori. Îmi plăcea la nebunie şi jurasem că o să dau la actorie. Nu lipseam la nicio repetiţie şi am avut ocazia să şi joc în câteva spectacole pentru liceeni.
 
Dar când s-a apropiat admiterea în facultate, am renunţat încet încet la primul meu vis adevărat. La început mi-am spus că e temporar, pentru că nu mai aveam timp pentru învăţat.
 
Apoi am început să ascult sfaturile adulţilor:
„Ce vrei să ajungi, actor adică muritor de foame?”
„Fii realist, dă la o facultate după care să poţi să te angajezi undeva!”
 
Şi am fost „realist”.. am dat la Politehnică şi am lăsat pasiunea mea în urmă.
 

Sursa foto: Chris Phutully, licenta aici

Sursa foto: Chris Phutully, licenta aici


 
Acum 4 ani, după ce am fost disponibilizat din jobul pe care îl aveam atunci, mi-am reamintit de cât de mult îmi doream să-mi trăiesc visul. Şi în acel moment mi-am pus o întrebare pe care ţi-o recomand doar dacă eşti pregătit(ă) să-ţi dai viaţa peste cap:
„ 
Ce fac eu acum cu viaţa mea? Ce m-ar împlini cu adevărat? ”
 
Răspunsul l-am găsit în dezvoltarea personală, de care eram interesat de mai mulţi ani – dar numai la nivel teoretic. Diferenţa a fost că de această dată, după ce am ascultat un program audio a lui Tony Robbins, chiar am aplicat acele lucruri! Şi am fost absolut uimit de rezultate, de cât de mult m-a ajutat ceea ce am învăţat. Am fost atât de entuziasmat încât am descoperit că vreau să devin trainer şi prin asta să ajut oamenii să aibă o viaţă remarcabilă, o viaţă aşa cum visează în cele mai îndrăzneţe visuri.
 
Astfel am ajuns să vorbesc în public, să îmi dezvolt abilităţile de comunicare în faţa oamenilor şi să le transmit ceea ce aveam în suflet.
 
Chiar dacă nu mi-am atins visul iniţial de a fi actor, am avut credinţa că îmi voi găsi acea pasiune prin care să mă exprim şi să simt că am un scop în viaţă. Şi am găsit ceva foarte apropiat, în care să pot vorbi în public şi să mă pot conecta cu oamenii la un nivel special.
 
Bineînţeles că aş fi putut să dau la actorie la orice vârstă, am prieteni care au făcut o facultate care i-a pasionat dintotdeauna chiar la 48 de ani. Dar faptul că mi-am dat seama că orice eşec te poate duce la ceva mai bun m-a făcut să-mi deschid mintea şi inima la alte oportunităţi. Şi astfel am ajuns pe o cale care mă împlineşte mult mai mult acum.
 

 
Uneori suntem atât de porniţi să facem ceva încât credem că există un singur mod de a ne atinge visul. Orgoliul ne spune că dacă nu putem face exact ceea ce ne dorim, cum ne dorim, şi unde ne dorim, atunci înseamnă că am eşuat. Şi astfel renunţăm la pasiunea noastră!
 
Poţi face ORICE atâta timp cât eşti flexibil în abordarea ta. De fapt, doar ego-ul este rănit atunci când nu realizezi exact ceea ce vroiai. Noi nu ne dorim de fapt un lucru, un rol, un statut, ci starea pe care o obţinem.
 
Pune-ţi mereu întrebarea: de ce vreau acest vis, ce îmi aduce? Conectare cu oamenii? Mişcare fizică? Mă face să simt că îmi depăşesc barierele?
 
Apoi, dacă nu vezi cum să-ţi atingi visul în condiţiile prezente, întreabă-te cât se poate de simplu: Cum aş putea să simt aceste stări şi prin alte activităţi? Ce altceva m-ar împlini în aceleaşi moduri?
 
Cel mai important este să conştientizezi că există întotdeauna o cale să-ţi trăieşti visul, cu următoarele condiţii:
 

  • Să îţi creşti încrederea în faptul că vei putea să reuşeşti, indiferent de obstacole;
  • Să cauţi strategii de a-ţi îmbunătăţi performanţa pentru a avea rezultate rapide care te vor împinge să mergi mai departe;
  • Să ai determinarea că vei reuşi, sub orice formă.

 
Cum faci aceste lucruri?
 
Pentru asta am pregătit ceva special în continuare la această serie de articole, apasă aici pentru a avea acces la un training video despre cum să aplici toate aceste lucruri pentru a-ţi urma pasiunea.
 
 
Te îndemn să laşi un comentariu mai jos şi să-mi spui dacă a fost vreun moment în viaţa ta în care ai regretat că ai pierdut ocazia să faci ceea ce îţi place, şi să te gândeşti cum ai putea să ajungi şi altfel la acea împlinire pe care o găseai în activitatea respectivă.
 
 

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments