Gândiţi-vă la un lucru pe care vi-l doriţi foarte mult. Un vis pe care l-aţi avut de ceva timp dar poate v-aţi dat seama că este greu să-l atingeţi, având în vedere că există atâtea piedici şi nu aveţi toate resursele sau şansele pe care le au alţii.
 
Cu toţii am visat la un moment dat lucruri frumoase – mai ales când eram copii sau adolescenţi. Dacă întrebi un copil ce vrea de Crăciun, îţi va spune candid toate dorinţele lui, fără să se întrebe dacă este criză sau de ce nu poate să aibă acele lucruri.
 
Dar pe măsură ce creştem, învăţăm tot ce nu este posibil, aflăm că unele lucruri nu sunt ‘pentru oameni ca noi’, trebuie să ‘ne naştem cu talent’ şi multe alte motive care la urma urmei sună foarte realist!
 
Şi exact acest ‘realism’ este uneori bariera ce ne opreşte să ne atingem ţelurile. Cei mai mulţi oameni de succes care au realizat lucruri extraordinare au avut mai întâi un vis pe care ceilalţi îl considerau absurd, neplauzibil.
 
Aşa sunt vizionarii, văd ceva ce nu există şi la început toţi îi consideră visători sau chiar nebuni. De fapt dacă i-ai fi spus cuiva acum 50 de ani că vei avea în buzunar o cutiuţă cu care vei fi conectat în orice moment cu oameni din toată lumea, sunt convins că te-ar fi considerat dus cu pluta.
 
Am vorbit cu mulţi prieteni şi i-am întrebat ce ar visa să facă din punct de vedere profesional – care ar fi munca pe care ar face-o din plăcere. Unii nici nu s-au gândit de prima dată la activitatea ideală, mulţi mi-au spus că le-ar plăcea un job mai bun sau mai mulţi clienţi.
 
După ce şi-au dat seama că vorbeam de munca din pură pasiune, cei mai mulţi au luat-o mai mult în glumă spunând că în nici un caz nu ar avea posibilitatea să facă aşa ceva.
 
Ce s-a întâmplat cu capacitatea noastră de a visa?
 
Ceea ce veţi vedea în filmul de mai sus este un mini-workshop pe care l-am ţinut împreună cu Alecsandru Imbuzan în cadrul grupului Public Speaking Support Group. Aici am pus doar prima parte, introducerea, în care vorbim de aceste lucruri şi de adevărata noastră capacitate de a performa la cel mai înalt nivel.
 
În a doua parte veţi putea practica un exerciţiu ce vă va schimba perspectiva în legătură cu ţelurile voastre, piedicile din calea acestora şi mai ales acţiunile pe care este necesar să le faceţi.
 
Am primit feedback-uri foarte puternice de la cei care au fost în sală: mi-au spus că au trecut peste nişte obstacole cu care se luptaseră mult timp, dar şi mai important – au acţionat în aceeaşi zi pentru visurile lor!
 
Pentru a doua parte, accesaţi acest link.
 

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments