Invingatorul-de-pe-ultimul-loc
 
Ai avut vreodată tendinţa să-ţi abandonezi visul din cauză că lucrurile pur şi simplu nu funcţionau?
 
Ai avut momente în care ţi-ai spus “nu sunt făcut pentru asta” şi “poate e mai bine să renunţ”?

 
Perseverenţa e frumoasă în teorie, dar ce faci atunci când rămâi mereu în urmă orice ai face?
 
În astfel de momente cel mai bun lucru pe care putem să-l facem este să ne inspirăm din exemplul altor oameni care au trecut prin dificultăţi mult mai mari. Oameni care nu au avut nici o şansă din start şi totuşi au insistat până când visul lor s-a transformat în realitate.
 
Maickel Melamed este o astfel de persoană remarcabilă.
 
S-a născut cu diagnosticul de „retardare motorie” din cauză că i s-a înfăşurat cordonul ombilical în jurul gâtului. Nu îşi putea mişca aproape niciun muşchi.
 
La început, doctorii nu i-au dat nicio şansă de viaţă. Iar după ce au văzut că totuşi a supravieţuit, au declarat că nu va putea merge niciodată.
 
Dar părinţii lui au decis că va ajunge o persoană deosebită şi au explorat toate alternativele de a avea o viaţă extraordinară. Şi au perseverat până când Maickel a început să se mişte. Iar apoi a învăţat să meargă cu greu, în pofida distrofiei musculare severe cu care încă se luptă şi în prezent.
 
Acesta a fost doar începutul – faptul că a reuşit să facă ceea ce toată lumea spunea că este imposibil i-a dat un avânt de neoprit.
 
După ce şi-a dat seama că nu există limitări decât în mintea noastră, a început să practice sporturi extreme – paraşutism, scufundări şi parapantism. A escaladat vârful Bolivar, cel mai înalt din Venezuela (5007 m). Apoi a început să participe la maratoane, terminând în 2011 maratonul din New York şi în 2012 pe cel al Berlinului.
 
Pe data de 13 octombrie 2013, a avut loc maratonul din Chicago. La 16 ore şi 46 de minute după începerea acestuia, Maickel Melamed a completat cei 42 km. Era ora 1:30 noaptea când a trecut linia de final unde o întreagă mulţime îl aştepta pentru a-l aclama.
 
Maickel a terminat pe ultimul loc, dar a ieşit învingător în competiţia cu el însuşi.
 
La sfârşitul cursei, vorbele lui au fost:
“Dacă visezi un lucru, fă-l să devină realitate.
Viaţa ta este cel mai frumos lucru care ţi s-a întâmplat. Aşa că profită cât mai mult de ea.”

 
 
Putem învăţa de la Maickel câteva lecţii de viaţă foarte puternice:
 
1. Întotdeauna este mai uşor atunci când cineva crede în tine.
 
Înconjoară-te de oameni care te susţin şi care au încredere că vei reuşi. Uneori circumstanţele sunt atât de potrivnice, încât ne este greu să vedem calea de ieşire. Şi atunci contează enorm cineva care vede ceva în tine acel potenţial uriaş pe care îl avem cu toţii, din păcate adeseori îngropat.
 
2. Alege să faci măcar un lucru pe care îl credeai foarte dificil sau chiar imposibil.
 
Învaţă să mergi desculţ(ă) pe cărbuni încinşi.
 
Antrenează-te pentru a citi o carte în 20 de minute.
 
Poate fi chiar şi ceva banal de care îţi era frică sau de care nu credeai că eşti în stare. Cum ar fi să înveţi o limbă străină sau un sport la care nu erai bun în copilărie.
 
Atunci când reuşeşti să duci la bun sfârşit un lucru de care nu te credeai capabil(ă), îţi dai seama că poţi realiza aproape orice.
 
3. Nu renunţa niciodată la ceea ce îţi doreşti cu adevărat!
 
Chiar dacă nu excelezi acum în anumite aspecte, poţi spune că ai învins în momentul în care mergi mai departe indiferent de obstacole.
 
Mai jos poţi urmări ultimele momente din maratonul din Chicago, când Maickel termină cursa de peste 16 ore:
 

 
 

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments