Ceea ce facem în viaţă are ecou în eternitate”
 
~Maximus Decimus Meridius

 
 
Uită-te în oglindă. Cât de importantă crezi că este viaţa ta?
Te-ai întrebat vreodată „Cine sunt eu să mă gândesc că aş putea fi sau face ceva extraordinar”?
 
Am auzit mulţi oameni spunând că sunt prea mici să schimbe ceva în lumea asta, că nu pot face ceea ce îşi doresc din cauza politicienilor, din cauza crizei, sau că nu s-au născut în locul potrivit.
 
Hai să ne uităm mai atent – oare acţiunile noastre îi influenţează pe cei din jurul nostru?
 
Citeşti acest articol pentru că cineva te-a inspirat la un moment dat să îţi doreşti să te dezvolţi personal şi astfel ai început să te interesezi de asemenea website-uri. Acest blog a fost lansat pentru că am fost inspirat de alţii care ajutau oamenii prin articolele lor să vadă lucrurile altfel. Mereu vom fi influenţaţi de oamenii de lângă noi şi îi vom influenţa şi noi la rândul nostru. De aceea nu poţi bănui niciodată ce efect au acţiunile tale în timp.
 
Însă de multe ori este greu să te mobilizezi pentru a-ţi îmbunătăţi viaţa. Ţi-e lene sau ţi-e teamă că nu vei reuşi, sau te gândeşti la ce vor spune ceilalţi. Dar dacă de acţiunile tale ar depinde sănătatea unei persoane apropiate?
 
Filmul de mai jos ilustrează puterea voinţei umane, când este pusă în slujba unui ţel mai mare decât propria persoană. În 2008, Roger şi-a setat ca obiectiv să slăbească pentru că obezitatea îi ameninţa viaţa. Dar nu a făcut asta doar pentru el, ci şi pentru fiica lui:

 

 

Roger încă aleargă pentru a strânge bani care vor ajuta medicii să găsească un remediu pentru boala de care suferă fiica lui. Între timp, a inspirat într-un mod extraordinar pe oamenii care au fost alături de el şi i-au văzut evoluţia. Precum şi peste 3.5 milioane de vizitatori care au văzut filmul pe youtube.
 
Cum ai putea să influenţezi oamenii importanţi din viaţa ta?
Nu trebuie să pui neapărat un film pe internet. Chiar dacă vrei, chiar dacă nu vrei, o faci în fiecare zi, în mod pozitiv sau negativ. Şi nu doar prin lucruri mari, ci în primul rând prin modul în care îţi trăieşti viaţa.
 
Data viitoare când te vei plânge sau când vei renunţa la visurile tale, nu uita că influenţezi în mod constant viaţa celor din jurul tău. În bine sau în rău. Iar aceştia influenţează la rândul lor viaţa altor oameni.
 
„Ne naştem pentru a exprima gloria lui Dumnezeu care sălăşluieşte în noi. Nu doar în unii dintre noi, în toţi. Şi pe măsură ce lăsăm să strălucească lumina din noi, în mod inconştient oferim şi celorlalţi oameni permisiunea de a face acelaşi lucru. Pe măsură ce ne desprindem de propriile temeri, prezenţa noastră îi eliberează în mod automat pe ceilalţi.”
 
~ Marianne Williamson
 

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments