Sursa foto:  Adam Arroyo , licenţa aici

Sursa foto: Adam Arroyo, licenţa aici

Am o întrebare incomodă pe care vreau să ţi-o adresez.
 
Te-ai antrenat vreodată într-o ceartă în care te-ai contrazis chiar dacă nu îţi păsa de ideea respectivă, ci doar pentru că ai vrut să ai dreptate?
 
Dă-mi voie să fiu primul care ridică mâna! Recunosc că am făcut acest lucru de nenumărate ori. Şi am crezut mereu că e ceva normal să-ţi aperi „punctul de vedere”.
 
Însă am citit de curând o întâmplare care m-a intrigat, pentru că mi-a răsturnat perspectiva despre subiectul „dreptate”.
 
 

Citat din Biblie sau din Shakespeare?


În cartea „Secretele succesului”, Dale Carnegie povesteşte despre o discuţie pe care a avut-o la un banchet cu un domn pe care abia îl cunoscuse.
 
Domnul respectiv a redat la un moment dat un citat despre care a pretins că este extras din Biblie. Auzind asta, Carnegie l-a corectat, spunându-i că acel citat era de fapt din Shakespeare.
 
Deoarece fiecare îşi ţinea partea, Dale l-a rugat pe un vechi prieten, care stătea la masă lângă el şi era expert în scrierile lui Shakespeare, să îi spună domnului că se înşală amarnic. Prietenul a ascultat răbdător, apoi l-a lovit cu piciorul pe sub masă pe Dale şi i-a spus domnului că are dreptate, citatul chiar este din Biblie.
 
După ce s-a terminat serata, Dale l-a luat deoparte pe amicul său şi i-a spus: „Ştiai că citatul era din Shakespeare!”
 
La care prietenul i-a răspuns: „Sigur că ştiam, dar eram oaspeţi la acea ocazie festivă, dragul meu. De ce să-i dovedeşti unui om că a greşit? Oare acest lucru îl va face să te placă? Nu a cerut opinia ta. Nu o dorea. De ce să te contrazici cu el?”
 
 
Mulţi cititori ar fi indignaţi auzind această povestire, cum adică să nu demonstrezi că ai dreptate?!
 
Dale Carnegie spune că NU ai cum să câştigi o controversă de acest gen:
 
– Dacă o pierzi, te vei frustra şi probabil că nu vei învăţa nimic de la interlocutorul tău, pentru că ţi-ai pus orgoliul în joc;
– Dacă o câştigi, celălalt se va simţi inferior în acel moment şi va avea resentimente pentru tine.
 
Întrebarea mai bună într-o dispută (în care nimeni nu cedează) ar fi: ce îmi doresc de la o interacţiune de acest gen – să câştig sau să dezvolt o relaţie bună cu celălalt?
 
Bineînţeles că uneori e util să îndrumăm o persoană care greşeşte, dar contează foarte mult circumstanţele, modul în care îi spunem şi relaţia pe care o avem cu ea.
 
Şi totuşi, de ce sunt sunt oamenii atât de vehemenţi în apărarea opiniei lor?
 
Pentru că atunci cand sunt contrazişi, ei simt că le este contestată propria persoană, au impresia că îşi vor ştirbi imaginea de sine dacă vor „pierde”.
 
Chiar dacă la prima vedere avem impresia că cel care câştigă un argument este o persoană încrezătoare, în realitate acea persoană are o teamă imensă de a fi contrazisă.
 
Şi tocmai atunci când ai încredere în tine nu îţi pasă aşa de mult dacă ai sau nu dreptate, pentru că imaginea ta nu depinde de o simplă idee.
 
 

Cum rezolvi elegant o dispută


Poţi aduce argumente convingătoare pentru ORICE. Spre exemplu, poţi să demonstrezi lucruri false folosind statistici, după cum ne arată Darrell Huff în celebra lui carte „How to Lie with Statistics”.
 
Dar te-ai gândit vreodată ce îţi aduce faptul că vei avea dreptate?
 
Înainte să începi să contrazici, pune-ţi aceste întrebari:
 
– Oare cealaltă persoană poate avea dreptate? Sau măcar dreptate parţială?
– Există măcar un pic de adevăr în poziţia pe care o apără?
– Reacţia mea îl va îndepărta sau îl va apropia pe celălalt?
– Ce preţ voi plăti dacă voi câştiga controversa?

 
Chiar şi atunci când ştii că adevărul este de partea ta, arată respect faţă de interlocutorul tău şi evită să-i spui că greşeşte. În schimb, ghidează-l cu prietenie şi eleganţă către punctul tău de vedere.
 
Dacă observi că tot nu este flexibil la abordarea ta, renunţă să convingi prin vorbe! Nu vei reuşi să schimbi cu forţa părerea cuiva.
 
Vei putea doar să inspiri prin acţiunile tale, prin exemplul tău. Şi nici atunci nu vei avea nicio garanţie – în final, cel mai bun lucru pe care poţi să-l faci este să accepţi faptul că unii oameni vor fi diferiţi de tine, şi să-i respecţi aşa cum sunt.
 
Mai presus de orice, oamenii îşi doresc să fie ascultaţi, să vadă că sunt înţeleşi. Au nevoie să simtă că sunt importanţi, că părerea lor contează.
 
Dacă le oferi darul ascultării, fără să le judeci fiecare cuvânt, vei avea şanse mult mai mari să îi influenţezi.
 
 
După ce ai citit acest articol, ştii că poţi face alegerea între a avea dreptate mereu şi a avea relaţii excelente cu cei din jurul tău. Nu îi învinui pe cei care nu înţeleg asta, majoritatea oamenilor nu conştientizează acest lucru sau nu au tăria de caracter pentru a renunţa la dreptatea lor.
 
Am dreptate sau n-am dreptate?! 🙂
 
Aştept părerea ta mai jos, mai ales dacă este diferită – tocmai perspectivele diferite ne îmbogăţesc experienţa de viaţă.
 

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments