Soarece cu inima de leuAcest articol este despre tine. Da, ai citit bine, despre tine.

Te-ai întrebat dacă îţi iroseşti timpul sau talentul cu ceea ce faci acum?

Ai simţit vreodată că poţi mult mai mult?

Te întreb asta pentru că de curând am citit în noua carte a lui Brendon Burchard un paragraf care m-a pus pe gânduri:

 
„De ce, fiind înzestraţi cu o inimă de leu, trăim ca nişte şoareci?

Trebuie să ne uităm direct în ochii noştri obosiţi şi să examinăm de ce pierdem atât de mult timp adulmecând fiecare distragere, de ce devenim laşi la gândul de a arăta lumii sinele nostru adevărat, de ce fugim de conflict, şi de ce acceptăm să jucăm mereu la un nivel atât de mic.

Avem nevoie să ne întrebăm de ce participăm atât de umili în dansul frenetic al societăţii, intrând în labirinturile ei de mediocritate şi mulţumindu-ne cu ciozvârte de recompensă, când natura a oferit libertate nelimitată, putere şi abundenţă celor îndrăzneţi, determinaţi, creativi, independenţi – fiecăruia dintre noi.

Avem nevoie să ne întrebăm dacă dorinţa noastră de a ne simţi în siguranţă şi acceptaţi ne înlănţuieşte de fapt de opinia maselor – şi de monotonie.

Avem nevoie să ne întrebăm: Când vom fi gata să ne ridicăm la un alt nivel al existenţei?
 

Deşi ştiam că nu ne folosim decât foarte puţin din potenţialul nostru, citatul de mai sus m-a lovit ca un ciocan în moalele capului. Pentru că am descoperit că e valabil în cazul foarte multor oameni, şi nimic nu e mai trist decât un potenţial atât de mare irosit în van.

Chiar şi atunci când ai spart nişte bariere, tot poţi mult mai mult. Iar adevăratele obstacole sunt doar în mintea noastră.

Sparge barierele

 
T. Harv Eker spune în best-seller-ul său că nu problemele sunt cele care ne împiedică, ci faptul că nu suntem noi suficient de dezvoltaţi pentru probleme. Mărimea problemei e irelevantă dacă noi suntem mai „mari”, din punct de vedere emoţional, mental şi spiritual.

Aşa că nu avem nevoie să scăpăm sau să fugim de provocări, ci să ne dezvoltăm atât de mult încât să devenim prea mari pentru ele.

 
De ce ne subevaluăm atât de tare?

De ce ne credem şoricei care se ascund de oportunităţi, de ce avem impresia că nu merităm lucruri extraordinare?

Păi hai să ne gândim la copilăria noastră, atunci când am început să decidem cine suntem şi cum suntem. Şi nu numai, putem să ne gândim şi la primele experienţe din adolescenţă sau tinereţe, când am încercat să facem ceea ce ne pasiona sau ceva care ieşea din tiparul mediocrităţii generale.

Pentru fiecare „da”, am auzit 10 de „nu”.

Pentru fiecare „bravo” am auzit 5 de „eşti varză”.

Astfel, am început să credem încet-încet că nu merităm. Suntem asemeni unui cerşetor care stă pe un butoi de aur, fără să ştie ce e înăuntru şi se plânge că e sărac.

 
Şi totuşi, ce putem face pentru a accesa cât mai mult din potenţialul nostru?

Primul pas (şi cel mai important) îl faci deja – citeşti acest articol. Pentru că mai întâi ai nevoie să-ţi dai seama că există mai mult înăuntrul tău, altfel nu ai cum să accesezi ceva în care nici măcar nu crezi.

Apoi, găseşte oameni care să creadă în tine. Eu aşa am început călătoria mea şi acest lucru m-a ajutat enorm.

Oamenii apropiaţi din viaţa ta te influenţează mult mai mult decât crezi, caută-i pe cei care te susţin şi te încurajează!

Asta nu înseamnă că trebuie să renunţi la persoanele dragi care sunt critice sau negative. Doar să nu mai discuţi aceste lucruri cu ele – limitează-te la discuţii despre modă, sport sau vreme 🙂

Şi nu în ultimul rând, găseşte tu pe cineva în care să vezi acest potenţial fenomenal şi ajută acea persoană să-şi descopere calităţile ascunse.

Te vei umple de o bucurie enormă când vei ajuta pe cineva să fie şi să facă mai mult, şi îţi garantez că acest bine se va întoarce la tine înzecit.

 
În final, vreau să te rog să-ţi pui chiar acum mâna pe inimă şi să te concentrezi puţin pe bătaile care îţi menţin viaţa.

Viaţa ta, fiecare bătaie de inimă şi fiecare respiraţie este o minune – ar fi păcat să o iroseşti subestimându-te.

Nu eşti un şoarece cu inimă de leu, ci un leu care a pozat prea mult în haine de şoarece.

 

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments