Viata-nu-va-mai-fi-la-fel-UPW-cu-Tony-Robbins
Acum o săptămână m-am întors din Londra, unde am fost la celebrul seminar ţinut de Tony RobbinsUnleash the Power Within.
 
Tony este unul dintre cei mai mari traineri din lume, dar îi place să se intituleze Peak Performance Coach, pentru că ajută oameni din toată lumea să obţină performanţa în orice domeniu.
 
Mulţi prieteni m-au întrebat după ce m-am întors cum a fost la seminar. Mi-am dat seama că îmi era foarte greu să le zic în 2 fraze, să exprim ce s-a întâmplat acolo. Aşa că am decis să scriu un articol despre experienţa mea.
 
Înainte să mergem, Liviu Păsat (care mai fusese la UPW) mi-a descris acesată experienţă în felul următor: este ca şi cum te-ai duce într-o discotecă/club cu mii de oameni, timp de 4 zile, unde dansezi, ţipi şi sari aproape încontinuu fără alcool, cafea, băuturi energizante sau alte stimulente.
 

Imaginaţi-vă 6500 de oameni din toată lumea, de toate vârstele, care vin de la mii de kilometri distanţă (erau şi participanţi din Australia) pentru că au o dorinţă profundă de a face schimbări în viaţa lor. Printre ei sunt cupluri, familii venite cu copiii, bătrâni, oameni cu handicapuri fizice – şi fiecare din ei a plătit o sumă între 500 şi 2000 de lire sterline pentru acest eveniment.
 
Ce se întâmplă în aceste 4 zile? Foarte greu de explicat, chiar şi într-un articol, pentru a înţelege cu adevărat e nevoie să fii acolo.
 
În continuare o să vă împărtăşesc cele mai importante, care m-au afectat cel mai mult, dar vă garantez că ceea ce veţi citi nu reflectă nici pe departe experienţa trăită:
 
Energia
 
De aici pleacă totul, o persoană care are un nivel ridicat de energie poate face orice. Cum se crează această energie? În primul rând, energia vine din psihologie, din motivaţia şi credinţele noastre.
Apoi, pentru a-ţi creşte energia este nevoie să-ţi foloseşti corpul într-un mod puternic.
 
Adică să sari, să dansezi, să ţipi, să te manifeşti!
În a 3-a zi energia şi entuziasmul publicului crescuse aşa de mult încât nu-l mai lăsau pe Tony să vorbească! 🙂
 
Experienţa de mers pe cărbuni încinşi din prima seară
 
La sfârşitul primei zile, am păşit în picioarele goale pe un pat de cărbuni încinşi la 1200 de grade. Experienţa este practicată de mii de ani şi încă nu este explicată din punct de vedere ştiinţific, dar pot să vă spun cum a fost posibilă: ne-am crescut energia la un nivel aşa de mare încât am afectat şi corpul nostru fizic.
 
Este foarte greu să descriu sentimentele pe care le-am trăit în acea seară, dar pot să vă spun că i-am înţeles pe cei din galeriile de pe stadioane, sau cei care merg la concerte unde cântă şi ţipă împreună pentru a-şi schimba starea 🙂
 
Meditaţiile şi exerciiţile de vizualizare
 
Tony foloseşte muzica, luminile şi vocea lui hipnotică pentru a te conduce prin cele mai variate stări emoţionale – recunoştinţă, iubire, putere nemărginită. Pot spune că după câteva din aceste exerciţii aveam lacrimi în ochi şi mă simţeam incredibil pentru că m-au ajutat să-mi amintesc ce este cu adevărat important în viaţă.
 
Relaţiile şi contribuţia
 
Calitatea vieţii este dată de calitatea relaţiilor noastre. Acest lucru l-am înţeles şi l-am practicat pentru că am interacţionat cu oameni din toată lumea, pe care i-am îmbrăţişat, cu care am dansat şi am împărtăşit frici şi succese pe care le-am trăit.
 
Credinţa că tot ce am nevoie pentru a face orice în viaţă este în mine, acum
Toţi am plecat de acolo ca nişte rachete. Trainingul ţine 4 zile una după alta, de dimineaţa până seara cu scopul de a te scufunda complet în acest mediu, pentru că în acest fel schimbarea se produce mult mai uşor.
 
Energia lui Tony este incredibilă. Are 52 de ani şi este mai activ decât orice sportiv la 20 de ani – vorbeşte, sare şi ţipă aproape încontinuu câte 10 ore, nu ştie ce înseamnă pauză 🙂
 
Cum reuşeşte? Bineînţeles că are un regim foarte sănătos şi face antrenamente speciale, dar în primul rând vitalitatea lui vine din dorinţa lui imensă de a contribui, de a ajuta oamenii să îşi creeze o viaţă extraordinară. Aşa a reuşit să facă o diferenţă în viaţa a milioane de oameni printre care se numără atleţi celebri, presoane publice şi câţiva şefi de stat.
 
Îţi poate schimba viaţa acest eveniment? Cu siguranţă! Din punctul meu de vedere acest lucru se întâmplă în 2 moduri:
 
1. Prin procesele foarte puternice pe care le trăieşti acolo, prin care conştientizezi anumite lucruri chiar în timpul seminarului. Asemenea revelaţii se produc înt-o secundă şi îţi pot schimba viaţa complet.
 
2. Schimbarea va fi de durată doar după ce decizi acest lucru şi îţi faci un obicei din acţiunile şi modurile de gândire pe care le înveţi şi le experimentezi acolo.
 
Am avut oportunitatea să ţin un training pentru studenţi în programul Bizcampus School la câteva zile după ce m-am întors şi am fost uimit cât de multă energie am avut, ceva se schimbase clar în mod pozitiv. Acum nimic nu mi se mai pare greu atâta timp cât am o motivaţie puternică de a contribui şi de a inspira pe ceilalţi.
 
Când va fi următorul eveniment UPW în Europa? Primăvara viitoare, tot în Londra, şi abia aştept să merg din nou! Cine e interesat şi vrea să meargă în grup poate să-mi scrie (dragos.m.stoian@gmail.com) – anul acesta am fost un 14 persoane dar la anul sigur vom fi mai mulţi – oameni frumoşi, deosebiţi, care vor cu adevărat să-şi îmbunătăţească viaţa şi să dea mai departe ce au primit.
 

 
 

Comentarii

comentarii

Powered by Facebook Comments